Dream Team modern, és fitness tánccsoport

A Dream Team modern, és fitness tánccsoport 2017 októberében alakult meg 13 fővel. Jelenleg 2 korcsoportban, 19 fővel folyik az oktatás.

A csoportot a tagok közösségi együttlétének igénye hozta létre. A több éve működő amatőr együttes a bakonycsernyei Művelődési Ház nagytermében keddi és csütörtöki napokon tartja a foglalkozásait, felkészüléseit.

Régen az idősek úgy gondolták, hogy a zenét angyalok hozták a földre, hogy az emberek életét szebbé tegyék. A zene megnyitja a szívet, felszabadít, bátorít, alkalmazkodóbbá tesz, figyelemre és fegyelemre oktat, fejleszti a szépérzéket, miközben összekovácsolja a közösséget. A zenére a test önkéntelenül ritmusra mozdul, életre kel, összehangolt játékba kezd a zene ritmusával. Gyönyörködtet.

A csoport koreográfiái több stílusban készülnek. Ilyen a modern tánc, mely azért jött létre, hogy utat nyisson a szabad önkifejezésnek a táncon keresztül, a show tánc, melynek kiemelt célja a közönség szórakoztatása, valamint a fitness tánc, ahol a dinamikus, változatos zenére kialakított koreográfia könnyen elsajátítható, így biztosítva az intenzitást.

A Dream Team tánccsoport rendszeres fellépője a közösségi színtér rendezvényeinek, mint például a Táncművészet Világnapja, a Majális, a falunapi megnyitó, az Idősek Karácsonya, de rendszerint feltűnnek a nemzeti műsorokban is.

Nemcsak a táncban, hanem a mindennapi életben is jó barátságban vannak. Céljuk, hogy erősítsék a közösségi szellemet és a csoportösszetartást, s bár az órák leginkább a táncról szólnak, szabadidejükben már többször jártak csapatépítő kiránduláson.

A koreográfiákat összeállítja és betanítja Hagymási Kriszta.