Bakonycsernyei Horgász Egyesület

Bakonycsernye szívében, közel 14 ha-on terülnek el horgász tavaink és az azokhoz tartozó természeti környezet, amely a horgászaton túl kellemes kikapcsolódásra, sétálós, piknikelős szabadidő eltöltésre is lehetőséget nyújt.

A Bakonycsernyei Horgász Egyesület a tavak kialakításának kezdetétől, majd 30 éve gondozza és fejleszti a rábízott területet.
Amit nyújtani tudunk a horgászok számára:
240 felnőtt egyesületi taggal rendelkezünk, akik egész évben időmegkötés nélkül élvezhetik ennek a régi, zsákmányszerzésnek örömét. Halállományunk túlnyomó többsége ponty, ez mellett fogható halfajok: amur, keszeg, kárász, compó.
Ragadozó halaink pedig fogas süllő, csuka, balin. A bojlis horgászok igényeinek kielégítésére kb. 140 db 6 és 21 kg közötti ponty és mint egy 30 db túlméretes amur úszkál vizeinkbe.
A nem tagi horgászok napijeggyel vehetik igénybe szolgáltatásunkat. Szívesen látunk vendégül cégeket, baráti társaságokat horgászatra, horgászversenyre, rendezvényekre, amelyeknek az infrastruktúráját is igyekszünk megteremteni egy központi épülettel, villamos energia és ivóvíz ellátással.

Ez az épület jó szolgálatot tesz abban az esetben is, amikor óvodás, iskolás csoportokat látunk vendégül ismeretterjesztési célból.

A korábbi éveink a tavak környezetének rendezéséről és természetbaráttá alakításáról, míg a 2020-21-es évek a vízi-műszaki létesítmények megújításáról, jövőképünk pedig a tavak ökoszisztémájának helyreállítása mellett az ide látogatók komfortérzetének javításáról szól a természetes környezet megtartásával.

Várunk minden természetet, csendet, nyugalmat kedvelő kirándulót és horgászt.

Tavaink (bakonycsernyetavak.hu)

Sztrida József
Bakonycsernyei Horgász Egyesület
elnöke

Képek a tavakról