Könyvtári Információs és Közösségi Hely Bakonycsernye

Bakonycsernye könyvtára 2013-ban csatlakozott a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár - Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeréhez (KSZR), sok más 5000 fő alatti kistelepülési könyvtárhoz hasonlóan.

Ezzel lehetőséget kaptunk a folyamatos állománybővítéshez, rendezvények szervezésére, eszközbeszerzésre, valamint korszerű digitális ellátottságra.

Innentől a könyvtár szolgáltatóhelyként működik, szoros együttműködésben a VMK-val, ami komoly szakmai felügyeletet biztosít. Ez mellett továbbra is Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata fenntartásában és támogatásában létezik.

2014-től a felújított Művelődési Házban (Rákóczi út 78.) kapott helyet.

Nyitvatartási rendje a következő:

Hétfő: 9.00-17.00

Kedd: 13.00-18.00

Szerda: 9.00-17.00

Csütörtök: 13.00-18.00

Péntek: 13.00-18.00

Szombat: 8.00-10.00

Miben áll a könyvtár a látogatók segítségére?

  • könyvkölcsönzés
  • folyóirat kölcsönzés
  • könyvtári rendezvények
  • könyvtármozi
  • informatikai szolgáltatások

A könyvtár dokumentumállománya szépen gondozott felnőtt szépirodalomból, kiterjedt tudományos szakirodalomból, és rendezett gyermek könyvtárból, valamint a hozzátartozó kreatív felszerelésből áll.

Rendszeres napilapok, folyóiratok naprakész elérése – Fejér Megyei Hírlap, Nők Lapja, InterPress Magazin, Lakáskultúra, History

A könyvtár elhívatott célja a település minden rétegének és korosztályának valamilyen formában elérése, a látogatók számára igényes könyvtári szolgáltatás nyújtása, a kultúra, a tudomány és a művészetek minden lehetséges módon való közvetítése.

Jelenlegi könyvtáros munkatárs: Valásekné Kaszner Tímea

Elérhetőségei:
20 280-2255
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Bakonycsernye Könyvtár videója