Művelődési Ház – Digitális Jólét Program Pont

Néhány gondolat Rólunk

2014. júliusában került átadásra felújított Művelődési Házunk, mely a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált színteret biztosít a szabadidejüket hasznosan eltölteni szándékozó lakosoknak.
A felújítás nemcsak az épület belső és külső megjelenésére vonatkozott, ugyanis egy központosított közművelődési színtér alakult ki a könyvtár beköltöztetésével. Ettől az időszaktól kezdve működik a Ház együtt a Könyvtárral, mely egyben Könyvtári Információs és Közösségi helyként is funkcionál.
A Művelődési Ház a település közösségi életének egyik kiemelkedő színtereként végzi feladatát. Helyet ad intézményi, civil szervezeti, lakossági szabadidős tevékenységek gyakorlásához, rendezvények megvalósításához. Állandó és heti rendszerességgel ad otthont a nyugdíjas-, a nő-klub, a jóga gyakorlás tagságának, az amatőr hagyományőrző csoportok tevékenységének.
2017. októberében alakult Holdviola Néptánccsoport kis-, és nagycsoportos bontásban, 19 fővel állandó fellépője a közösségi színtér, illetve a település rendezvényeinek, színfoltjai az oly népszerű Nyitott Pincék Szüreti Vigasságának. Dream Team moderntánc csoport növendékei populáris rendezvényeink fellépői, Majális, CsernyeFeszt programjainak állandó szereplői. A csoportok mentora Hagymási Kriszta.
A Művelődési Házban 2018. őszétől működő Digitális Jólét Program Pont az ingyenes internet és IKT eszköz használaton túl, kiemelkedő tevékenységeként végzi a település idős lakosainak digitális kompetencia fejlesztését. Kiscsoportos klubfoglalkozások keretén belül segíti a 65 év feletti bakonycsernyei aktív idősek tájékozódását az informatika világában, a biztonságos online tevékenység elsajátítását.
A Közösségi Színtér a rendszeres programjain túl tanfolyamok, vásárok, előadások színtereként is szolgál.
Jeles és nemzeti ünnepeink is a ház falai között zajlanak. Lehetőség van bálok, lakodalmak megtartására is.

Turjákné Szentesi Icu művelődésszervező, Digitális Jólét Program Pont mentor 

 

Művelődési Ház nyitvatartási idő

Hétfő: 13.00-20.00

Kedd: 13.00-20.00

Szerda: 8.00-13.00

Csütörtök: 13.00-20.00

Péntek: 13.00-20.00

Szombat: 8.00-9.30

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06 205659069
Turjákné Szentesi Ilona művelődésszervező

 

Telefon: 06205659069
Turjákné Szentesi Ilona művelődésszervező