A TANULÁST SEGÍTÕ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉS BAKONYCSERNYÉN

Kedvezményezett neve: Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: A tanulást segítõ infrastrukturális fejlesztés Bakonycsernyén

Projekt azonosító száma: EFOP-4.1.7-16-2017-00153

Támogatás összege: 19.995.500,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Tervezett befejezési dátum: 2019. június 30.

Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata 19.995.500,- Ft, ERFA és magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendõ támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretén belül, a „A közösségi mûvelõdési intézmény- és szervezetrendszer tanulást segítõ infrastrukturális fejlesztései” címû EFOP-4.1.7-16 kódszámú felhíváson. A Támogatási szerzõdés 2018. május 10-én lépett hatályba, a megvalósítás megkezdõdött. A beruházás önkormányzati önerõt nem igényel.

A projekt megvalósítása során tanulási, képzési, továbbá szakköri-, csoport- és klubhelyiségek kialakítása a cél.
A fejlesztéssel érintett épület Bakonycsernyén a Béketelep 45. 1063 hrsz. alatt található. A település központjában helyezkedik el a Mûvelõdési Ház, melynek épülete szûkösnek és kevésnek bizonyult a számos program megvalósításához. A Mûvelõdési Ház kapacitása jelenleg nem elegendõ a szakkörök lebonyolítására, mivel egy nagy és egy kisebb terem áll csak rendelkezésre. A fejlesztés tárgyát képezõ Kultúrház Bakonycsernye Nagyközség Önkormányzata tulajdonában és üzemeltetésében mûködik.
A Kultúrház belsõ felújítása során a padlóburkolat bontásra kerül és új padozat kerül kialakításra, a nagyteremben sportpadló készül, a belsõ nyílászárók cserére kerülnek, a vizesblokk felújításra kerül és akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra. A falak kijavítása és festése is megvalósul, továbbá a projektarányos akadálymentesítés is megtörténik az elõírásoknak megfelelõen. A jelenlegi alaprajz minimálisan fog változni. A jelenlegi tároló és raktár helyén öltözõk kerülnek kialakításra. A kazánháznak elegendõ egy kisebb alapterületû helyiség, így kialakításra fog kerülni a kazánház területén egy raktár.